2005-07-22 Paddorx2 och Nenne:  
   
Svårt att sluta jobba vid datorn? Svårt att sluta surfa? Behöver du hjälp med att slita dig från datorn? Skaffa siameser, de tränger bort dig från kontorstolen på ingen tid alls, till slut finner du dig själv sittande på en kökspall och vips, så är det för obekvämt att alls sitta vid datorn. Alltid lika hjälpsamma är de, tjejerna (och grabbarna - här är Hebbe upptagen med andra uppdrag dock, han håller på och vänder hallmattan upp och ner. Fråga inte, det är bortom vår fattningsförmåga, vi har ingen aning om vad det är för fel med att ha hallmattan med den finare sidan uppåt.)
   
2005-07-10 Värmande rapporter i sommarhettan:  
   

Foto: Widström

Foto: Widström
 
Underbara, busiga Nella (S*SeeSoo Kindred Spirit) bor numera i Finland tillsammans med sin nya familj, som innefattar en balines.  Att Nella snabbt skulle finna sig tillrätta och visa upp sin expertis inom busandets konst misstänkte vi redan när (mycket kattvana) matte Eeva var här och bekantade sig med tjejen. Mycket riktigt, som matte Eeva berättar i underbara, värmande rapporter: "Nella tycks känna sig hemma i huset och leker vilt med alla sina och andras leksaker. Hon har också varit ute ett par gånger och jagat flugor... Balinesen kan vara i samma rum med Nella redan och sova i samma säng, dock i olika ändor men ändå."  Vi är så glada att en av kompisarna i kompiskullen hittat ett riktigt toppenhem :-)
   
En annan mycket omtyckt katt har varit på besök hos oss: Malte musketör (S*SeeSoo Porthos). Han är en alltigenom social, urtrevlig katt och charmig kille, som vi är så stolta att stå som uppfödare till :-) Att han är en supertrevlig, mysig och väluppfostrad katt är förstås till stor del för att husse å matte å hela familjen behandlar honom precis som en siames kräver att bli behandlad: som en kunglighet, med mycket uppmärksamhet och dyrkan ;-)
Malte (i mitten) omgiven av sina båda mammor...
   
Och hemma är det full fart... Försöker fota katterna - utan större framgång, de verkar ha gaddat ihop sig i någon eländig konspiration mot att bli fotade.
"Ok, allihop - låtsas som ni aldrig sett en kamera förr. Matte kommer att bli så arg...det är nog inte såna här nära närbilder hon menade"  "Wow, kolla in mattes ansiktsfärg. Blodröd"
 "Vågar inte titta. Förresten kom vi ju överens om att    inte ha ögonen öppna samtidigt, på samma foto."
   
2005-06-23 Ingen allemanskatt...  

Kärt återseende - snygga Mr Dude är tillbaka!
Siamesen är en mycket social katt, rasen generellt alltså, och de flesta siameser gillar att stå i centrum och tar stor plats. På gott och ont. Det är inte en ras som passar alla, vilket ibland - tyvärr - gör att det kan bli en felmatchning. Alla uppskattar inte det vi älskar så mycket hos siamesen, deras härliga mentalitet och framåtanda.

Med det sagt: Våran tuffing Hebbebebbe (S*SeeSoo Dude) är till salu igen på grund av återbud. Han är supersocial, följer dig som en hund, spinner högt och ofta och nöjer sig inte med att ligga i fönstret hela dagarna eller pryda din soffa som en soffpotatis. Den här killen vill vara med där det händer...och händer inget, tja, inte står han rådlös precis...

   
2005-06-19 In memoriam  
                              
                                                           S*SeeSoo Playmate

                                         Älskade, älskade vän, vad livet är orättvist!

Vår älskade, lekfulla kompis blev bara 14 veckor. En bit av en leksak (eller något), svald av misstag, ryckte bort en levnadsglad, tuff tjej. Tuff in i det sista dock, vi gjorde vad vi kunde för att rädda den här underbara tjejen och hon kämpade på så otroligt starkt, men det gick inte. Hål i tunntarmen, svår operation, intensivvård, omväxlande hopp och förtvivlan slutade i förlamande sorg. Varmt tack till Bagarmossens djursjukhus, och framförallt veterinär Andreas Lervik. Och tack ni som har blodgivande katter.

   
Den vänstraste av tjejerna till vänster, den med de upprättstående öronen alltså, söker sin nya matte och/eller husse. En busig tjej, som inte drar sig för att brottas med 25 kg golden, eller några kg huskatt för den delen. En tjej som noggrant studerar sin mamma Tintin "in action", och mycket väl kan tänkas lära sig ett eller annat av henne när det gäller bus. Kelig (när hon har tid), stilig att se på och alldeles, alldeles underbar.
   
Tintin är väldigt nyfiken. Ibland undrar vi dock hur det står till med minnet (närminnet framförallt)... Hatthyllan är full av saker (jackor, mössor, apportbockar, dummisar, cykelpump, vantar mm) som tydligen måste undersökas dagligen. Nyckelskåpets innehåll är - vad vi vet - detsamma dag efter dag, men som sagt, närminnet kanske sviktar lite ibland?
                      
2005-05-22 En fin, fin liten brunpaddtjej, en riktig själsfrände:
   
   
Och så har Tintin blivit farmor (igen):  

För Tintins son Athos har blivit pappa (igen). Den här gången hos sin matte Martina, och det blev tre ljuvliga killar. Matte berättar att han pysslar om och leker med sina småpojkar om dagarna, och vi är mycket sugna på en resa till Kiruna för att beundra dem.... ;-)

Athos är duktig (som vi människor ser det), han strilar ytterst lite trots att han lever fritt i sitt hem, så det finns chans att vi får se några till fina kattungar efter honom...
Han är väldigt snäll och trevlig, men, som matte uttrycker det: med enorma röstresurser till och från. Vi tror henne, det är säkert i alla fall inte att överdriva det minsta, huligantutor är säkert tysta i jämförelse...?


 


Foto: M. Niemi
   
2005-05-14 Kattens säng - i klass med Hästens säng?  
   
   
Storpaddan är väl lika nyfiken som vilken annan siameskattunge som helst. Hon gick häromdagen runt och utforskade blomkrukor och kom efter lite provliggande fram till att de absolut lämpade sig för en liten tupplur.
   
2005-05-07 Lite av varje:  
   
Gänget Huller-om-Buller...

Huller om buller tycks vara ledordet i den här kullen, de är riktiga kompisar och riktiga siameser - allt gör de ihop. Så kullens namntema blev Kompisar (Dude, Soulmate, Kindred Spirit och en liten Playmate...)

Två mjölkbarer (igen, precis som med musketörerna), här till höger i två våningar. Mamma Tintin och extra-mamma Nenne tar väl hand om tjejerna och killen. Ibland lite väl i ambitiösaste laget, kan väl vi tycka. Vi försöker få mammorna att inse att bebbarna är alldeles för stora för att kånkas (släpas) i trapporna av mammorna. Blicken man får till svar säger allt: "Hrmph, vad vet väl du om hur en siamesbebis ska skötas? Jag har faktiskt varit siames i hela mitt liv, så jag vet. Hrmph." Bebbarna får i alla fall sista ordet, de är ännu envisare än mammorna och är väldigt snabba i trapporna, de är uppe fortare än mammorna hinner pusta ut.
   
Mor och dotter (Tintin och lillepaddan). Lillpaddan är en helt underbar katt - bräker alltid till svar när man pratar med henne och tittar en i ögonen när hon ligger i knät och spinner (den underbaraste djupblå ögonfärgen!!!). En ljuvlig, mild och go pussgurka. Mamma upp i dagen, det märker man inte minst när man studerar den repertoar med bus som hon besitter...
   
Fast det är fler tjejer som är på god väg att bli fulländade i busandets konst, här till höger är Mini (cremetjejen) och Storpaddan upptagna med kurragömmalekar. En annan favorit är skostället, att sitta på översta våningen och boxa på syskon som sitter på det undre planet roar sig kattungarna med dagligen. Vem som schemalagt vem som sitter var har vi ingen aning om, men det verkar hyfsat rättvist har vi sett.
   
Ett foto på Storpaddan, en härlig tjej med vit haka och ett vitt bakben men i övrigt rätt jämnt paddatecknad. Glad, snacksalig och stor tjej med samma underbart djupblåa ögon som hela kullen begåvats med. Har inte alltid tid att svara när man pratar med henne, är ofta upptagen med än det ena än det andra (att studera och förfölja en spindel, kolla in fransarna på mattan, kolla in golvet under mattan, krypa in under byrån och komma fram med ett gäng dammråttor, spegla sig i sovrumsspegeln, ... ja, ni vet nog, det är en mycket upptagen dam med helt fulltecknad kalender.)
   
Och slutligen (ja alltså, för den här gången) ett foto på våran favvo-kille (eftersom det bara är en kille i kullen kan vi ju säga det!). Han är helt underbar - gosig, glad, spinner alltid, busar, förföljer en när man är hemma, som en liten hund. Och så är han himla snygg dessutom.
   

                                                                                                    Läs mer >>>