2006-09-28 Försenade gratulationer:  
   

Foto: Emma Kronvall
De något försenade gratulationerna gäller en härlig padda: Seelia (S*SeeSoo Soulmate) som på sin första utställning tog sitt första CAC. GRATTIS, Emma! :-) Vi är såklart jättestolta över henne!

Seelias dotter Jackson (S*Mijmu Pix Action Junior Jackson) blev på samma utställning nominerad och sedan BIS! :-) GRATTISGRATTIS!! :-)

Båda katterna skötte sig dessutom exemplariskt i buren och på domarbordet. Fast det visste vi ju såklart att de skulle göra, sådan matte, sådan katt.. ;-)

   
   
En annan snygging, en chokladmaskad tjej, har flyttat till Norge: Lizzie (S*SeeSoo Lucky Mascot). Vi ser fram emot att höra vad domarna tycker om henne på utställningen den 14 oktober! :-) Vad vi tycker kan sammanfattas i ett ord: WOW! Bildetekst
Foto: Fam. Lund-Olstad
2006-09-19  
   
Skipper, vackra, underbara hund. Du fattas oss.

Ofattbart. Ord kan inte uttrycka hur mycket jag saknar denna hund.

   
2006-08-05 Lyckoamulettkullens bebbar hemmastadda i sina nya hem:
   

Foto: Line Lund Olstad
Lilla chokladtjejen - Lucky Mascot - blev accepterad på nolltid i sitt nya hem i Norge (Här bor Mascot nu). Hon har en stilig tjejkompis och två killkompisar (varav en röd kille är son till en favoritmusketör: S*SeeSoo Athos :-)) . Dessutom har Mascoten tre tvåbenta lekkompisar - kan det bli bättre? Varmt lycka till med vår gosekatt :-)
   
Våran blåmes har äntligen - efter en vecka med morrande och fräsande - fått bli en i siameshögen. Minna Blåmes är dock en tuffing och verkade inte förkrossad fast "tanterna" blängde elakt på henne under denna vecka. Nu har Nenne adopterat henne fullt ut, leker mamma, släpar henne i nackskinnet och lockar på henne när det (enligt Nenne) är matdags.
   
2006-07-27 Oemotståndlig...  
   
Efter att ståndfast ha motstått begäret och viljan att behålla en kattunge ur en egenuppfödd kull har vi nu fallit för frestelsen... En blåmaskad brutta, dotterdottersdotter till Nenne, har flyttat in (född och uppväxt hos fodervärd). Det är en stentuff tjej, busig som få och underbart kelig! :-)
   
   
2006-06-24 Vi kan inte hålla oss ifrån de ljuvliga kattungarna... De är helt underbara!
 

Blå tjej (8 v)

Chokladtjej (8 v)
   

Blå kille (8 v)

Tjejerna längst bak
   
Och här hemma är allt sig likt. Tintin - vår värmedyrkande padda - ligger i solen som vanligt. Och varför skulle man ligga i grottan, när man kan ligga på?
   
Är era katter också så otroligt nyfikna på vad ni pysslar med hela dagarna på jobbet, så att de försöker smyga sig med till jobbet? Mina är det - här försöker Emma göra sig liten för att få hänga med och ta sig en titt på vad det är med jobbet som lockar matte så mycket att hon sticker dit dagligen... Inte skulle matte märka skillnad på plus minus några kilo i väskan...    
   
2006-06-11 Vad gör man med hopplösa barn, som inte vill bli stora...?
   

                                               Foto: Emma Kronvall
Som siames biter man ihop! :-) :-)
   
2006-05-26 Vi bara avgudar Nennes barnbarnsbarn... Fotona nedan tagna av J. Hjelm
   
   
   
Och så smyger vi in ett foto på våra retrievrar också... Skipper och Milou har ingen aaaning om vad "Hit" betyder - tittar bara helt oförstående på mig och fortsätter leka i vattnet. Ibland önskar man att man hade en wunderbaum i bilen, att köra hem med hundar som badat i varje gyttjepöl och träsk längs hela promenaden kan sammanfattas i: träsk luktar... ja, träsk.
   
2006-05-14 Nenne har blivit mormorsmor...

Foto: J. Hjelm
Nenne ska alltid vara värst, att Tintin har blivit mormor är väl inget... hennes dotter Misty fick ju tre bruna skönheter för lite mer än ett år sedan, bland annat Tyra. Tyra har nu i sin tur fått tre lika underbara sötnosar. Nenne undrar såklart varför vi är så hänförda, de är ju släkt med henne - det är ju självklart att de är vackra...
Här (ovan) måste Tyra ha blivit smygfotograferad, för hon - liksom sin mormorsmor Nenne - vill inte gärna bli dokumenterade i situationer där de inte framstår i sin allra, allra bästa dager. Som på fotot ovan, man skulle ju kunna tro att hon inte har ordning på någonting, hela gänget ligger huller om buller... Det rättade hon raskt till när hon såg att kameran kommit fram (se bild till höger):
Foto: J. Hjelm

Foto: J. Hjelm
Men bebbar är bebbar och bebbar ska få vara bebbar, de tänker bara på mat, bus och mer mat och mer bus. Och på att sola magen i glansen av alla beundrande blickar... Beundrande blickar, tack! :-) Kullerbyttan sitter nog snart, bara man liksom lär sig hur man får med sig den lilla magen runt i svängen...
   
Fast Tintins barnbarn är också helt UNDERBARA - glada, busiga och trevliga små siameser. Snygga dessutom. Och det gläder mitt finska hjärta att matte Emma försöker lära dem lite finska (de har ju ändå lite SeeSoo-blod i sig)... "kattens klätterträd" skymtar i bakgrunden - två mycket viktiga ord, som en liten siames faktiskt kan komma att behöva! ;-) Jag agerade förresten vid besöket själv klätterträd åt de små busfröna - mycket trevlig sysselsättning kan jag lova!
   
2006-04-17 Tintin har blivit mormor...
   

Foto: E. Kronvall

Foto: E. Kronvall

Foto: E. Kronvall
Seelia fick den femte april två små bebbar och det känns tryggt att höra att det fina siamesarvet går vidare... Särskilt betryggande är det att höra att den för siamesen så typiska "passa-upp-på-mig-NU"-genen lever vidare. Den kan ingen avel förstöra eller ens förändra... Den där genen ni vet, som kräver att mamma och matte och ofta ännu fler sitter vid bolådan och beundrar och berömmer deras runda magar. Och hämtar mat till mamma. Och leker med en på begäran. Och klappar och kelar på kommando. Och... Och det gör man ju så gärna!

Fler foton på: www.mijmupix.se (Och pappa Tyson finns att beundra här: http://www.mariellashundservice.se/katterna/ )

 

 
   

Foto: E. Kronvall
Och innan Seelia blev mamma förberedde hon sig noggrant inför uppgiften. Vi har genom tillförlitliga källor (Emma, vi lovar att inte avslöja att matte har skvallrat) fått höra att Seelia kollat in alla leksaker de små kan tänkas vilja ha. Och ännu noggrannare testat deras hållbarhet... Kermit mår inte så bra längre, har visst blivit av med en eller annan kroppsdel - och klarade alltså inte Seelias barnsäkerhetstest.
 
Ett litet PS. JA! Tintin är en tjej. JA! Milou är också en tjej. Vi anser att båda dessa namn funkar på tjejer! En sån fråga till och vi kommer att skaffa en Kapten Haddock också! Av honkön, såklart.

                                                                                                        Läs mer>>>