Det senaste...

 

2007-10-07 Tyke har blivit pappa!  
   
Åtta grabbar, åtta crememaskade... Så listigt, bröderna kan enkelt skylla bus på varandra, för hur enkelt kan det tänkas vara att skilja dem åt?

Mamma Isa lär vara en viljestark klippa, vilket garanterat kommer att behövas - att uppfostra åtta siameskillar lär kräva sin kvinna: närmare bestämt en alldeles speciell siameshona!

Det har varit fantastiskt roligt och lärorikt med de kattungekullar vi haft. Nu har vi bara våra älskade kastrater och därför heller ingen aktiv uppfödning. Nu njuter vi istället av andras kattungar vid tillfälle och av våra egna mesar annars. Varmt tack till alla kattungeköpare som tar hand om "våra" bebisar. Joanna D, (S*Yahtzees), som delat glädje och sorg med oss, kan vi inte tacka nog för allt stöd och alla råd.


Foto: J. Dickinson
   
2007-01-10 Nytt år, nya löften att bryta  
   

"Tyke" (S*SeeSoo Lucky Mojo)
 

 Tyke och moster Tindra (S*SeeSoo Tindra)
Tyke är en stor och trevlig kille, som lånas ut till trevliga, (FIV, FeLV) testade tjejer
 
Vet inte riktigt vad dessa påhittiga katter har avgett för nyårslöften, men jag gissar att de alla ingår i kategorin "Hoppas inte matte o husse kommer på oss". Kanske de ska slänga ner färre prydnadssaker på golvet, kanske de inte ska öppna köksluckorna och skåpen precis varje dag eller kanske de ska sluta "städa" bort alla leksakerna från leksakslådan? Den som lever får se...
   

S*SeeSoo Lucky Charm, aka "Minna"
Själv har jag tvingat mina katter att lova att löpa mindre högljutt, att räkna till tre innan de demolerar en leksak, att alltid lyssna på ett "nej", att inte äta hundarnas mat, att om de ändå äter hundarnas mat lova att spy på golvet och inte på en matta. Sen har de också avtvingats löften gällande att fortsätta spinna lika högt, prata lika glatt och kela lika länge.
   
2006-11-26 VW-utmanare
   

Foto: Line Lund Olstad
Kommer ni ihåg den där tävlingen där det gällde att packa in så många människor som möjligt i en liten VW-bubbla? Siameser har en egen variant av denna tävling, vilket kan beskådas här till vänster! :-) Mesarna har dessutom andra faktorer med förutom antalet, nämligen 2) så länge som möjligt (inga problem) och 3) så varmt som möjligt (inga problem).
   
Vacker, stor, trevlig, blå kille: S*SeeSoo Lucky Mojo till vardags: Tyke (e Geishagoll Winter Wonderland SIA c (Imp USA), u: S*SeeSoo Tyra, SIA n)
Foto: J Hjelm
   
2006-11-13 Hett tips för novemberdeppiga kattmänniskor och bollhavstips för leksugna katter
   
 

En inte helt oskyldig blåmes, skulle vi tro, trots de oskyldiga blå ögonen...

Mörkret är här, kylan är här - inget för våra kära siameser och inget för många av oss andra heller. Men vi vet att era bästa vänner gör allt för att ni ska må bra!

Katterna här hemma gör sitt bästa för att ha kul trots novembermörkret och det är ju egentligen plättlätt: man sysselsätter sig såklart med vinternöjen! Ett exempel på vinternöje är att på ett oömt sätt öppna den lilla katt-zaccosäcken, och voilá du har snö!! Och du slipper vätan och du slipper kylan! Hur bra som helst! Detta var dessutom nog så genomtänkt även på andra sätt: du slipper ju t ex undra hur många kulor en sådan rymmer (svar: ofantligt många!) samtidigt som du slipper ha tråkigt (jaga små plastkulor är ju helt enkelt fantastiskt kul)

Du som kattägare och kattälskare ska få ett hett tips när det gäller att träna skrattmusklerna: surfa in på MijmuPix och njut av underbara foton och skratta tills du glömt att det är november.

   
Massor med gratulationer till Emmas fina Seelia (S*SeeSoo Soulmate), som tog sitt tredje cert i helgen - Champion!! Seelias son Jackson blev än en gång nominerad, vilken kille! :-)

Försenade gratulationer även till Line med familj som ställt ut sin Lizzie (S*SeeSoo Lucky Mascot) och fått fantastiskt fin kritik!! :-) Och vi gillar att hon uppförde sig strålande och flirtade med domaren ("Men hun fikk EX 1 og en super bedømmelse da. hun malte på dommerbordet og gikk til dommeren for kos mange ganger") :-)
 

Bildetekst
Foto: Line Lund Olstad
   
2006-10-14 Blåmaskad grabb...  
   

Foto: Jenny Hjelm

Foto: Jenny Hjelm
   
Tyke (S*SeeSoo Lucky Mojo) är fortfarande en ung kille - men vilken kille! :-) En stor, gosig, långbent spinnmaskin med djupblå ögon. Pappa Musse är nog stolt över sin kopia till son... ;-) Denna kille träffar gärna trevliga babes så småningom!
   
2006-10-12 Fler gratulationer!  
Gratulationerna går till samma fina padda som sist med samma matte! Andra certet på andra utställningen... vi hoppas att det är en trend som håller i sig! :-) GRATTIS!!

Vi håller tummarna för att det tredje certet trillar in redan senare i år!


Foto: Emma Kronvall

 

                                                                                                    Läs mer -->