Kull nr. 1:  Födda 2003-01-26, två tjejer, en blåsköldpaddmaskad och en chokladsköldpaddmaskad.
                S*SeeSoo Altair och S*SeeSoo Alshain (namn på stjärnor i örnens stjärntecken)

 

Dessa underbara tjejer bor hos en lika underbar familj i Göteborg, där de blir bortskämda och omhändertagna på allra, allra bästa sätt. De har fått egna namn också: Isa (blåpaddan) och Mimmi (chokladpaddan, och detta namnval ledde till en extra glädjetår hos sentimentala gammelmatte ska erkännas, som hoppas chokladpadda-Mimmi får ett minst lika långt liv som hennes namne, min gammeltik). Tjejerna får följa med på spännande utflykter, och till och med middagar borta, och vi tackar denna toppenfamilj av hela vårt hjärta för att de ger våra förstfödda det bästa tänkbara hemmet.

Båda fick bedömningen Ex 1 på sin första utställning 2003-06-28 i Uppsala (se detaljerad bedömning för chokladpaddan och blåpaddan).  Isa tog ett CAC innan hon kastrerades, och Mimmi är fin hon med :-) Båda är - på ren svenska - skittrevliga, och på mer vårdad svenska fantastiska sällskapsdamer! :-)

Se fler foton (fotade av familjen Gavik).   

Om kullen:  Från första lite större sammandragningen till att andra och sista ungen föddes gick det ungefär fyra timmar. Själva förlossningen var avklarad på en halvtimme, utan några problem, vilket vi som nybörjare var så glada och tacksamma över. Jag var halvt hysterisk när navelsträngen var lindad ett varv runt unge två (Mimmi), men Yahtzee-Joanna hade telefonjour och förklarade för mig, om och om igen med ett beundransvärt tålamod, hur jag skulle bära mig åt. Jag var helt, totalt, absolut hänförd av denna upplevelse! Jag hade sett två ljuvliga tjejer födas!!

Vad gäller defekter så är det enda att Isa har ett rörligt sternumben.

Nästa kull >>