2005-12-21 Kärt återhörande och kärt återseende!  
 
Tintins dotter Seelia (S*SeeSoo Soulmate) har fått en kompis. Matte försöker hävda att de inte är stilla många sekunder i stöten, att de är vilda och busiga - men fotobevis ljuger inte... de ser ju helcoola ut... ;-) Matte berättar: "Måste även meddela att Seelia ligger i hårdträning för att bli jultomte. Hon fick en liten bit fårskinn som hon slänger runt och bär runt på titt som tätt. Det ser på pricken ut som ett litet jultomteskägg! Fick åxå en  mekanisk liten råtta; en sån där man skruvar upp och som sen snurrar runt på golvet. Seelia sprang bredvid plåt-musen och var oerhört förundrad över dess hårda skal och egna vilja. Hon protesterade högljutt om jag inte hela tiden satt bredvid och vevade igång råttan. Vi hade typ en helkväll på köksgolvet, Seelia tröttnade     i n t e .... En helt ofarlig leksak tänkte jag.... Och morgonen efter hade "någon" kuperat plåt-råttans lilla plastsvans. Gissa vem som såg helt oskyldig ut?! Senare avslöjades det dock i kattlådan vem som var den skyldiga. Stor häpenhet. "Nä men titta, hur i all världen hamnade råttans svans DÄR?!""

Vi skrattar mycket, mycket gott, känner inte alls igen oss i någonting whatsoever eftersom vi bara har väluppfostrade och välartade siameser som kan uppföra sig... ;-) Vi tackar allra varmast för rapport!
 

   

Foto: Emma Kronvall

Foto: Emma Kronvall
   
Nennes dotter Nova (S*SeeSoo Cool by Nature) var på besök under några veckor och träffade en snygg, snygg kille. Vi håller tummarna för att matte får besök av storken om några månader!
 

Vad får du för svar av din siames när du frågar så snällt om de möjligen skulle kunna titta in i kameran samtidigt som de står still och håller truten...? Ja just det, ett gapskratt ("Skulle inte tro det, va") och ett lipande ("Menar du så här?"):

Nova är en underbar tjej, tuff och snygg, trevlig och glad, vi är oerhört stolta över att stå som uppfödare till henne (liksom alla andra av våra bebbar...) Fotona gör henne inte rättvisa!

 

   
   
2005-11-07  
Tintins crememaskade son Almaz (S*SeeSoo Dude) kan eventuellt lånas ut till trevliga tjejer... Han är supersocial, frimodig och dessutom snygg!

Far S*Flerocatt Lir ap Sakhee, SIA e
Mor S*Yahtzee's Rebel Yell, SIA h

Farfar Geishagoll Sakhee, SIA n,
Farmor PR & CH S*Yahtzee's Khara, DM SIA f

Morfar S*Yahtzee's New York Ranger, SIA b 21
Mormor PR Legsby Yahtzeerebel, SIA e


Foto: E. Nordengren
   

Foto: E. Nordengren

Foto: E. Nordengren
   
   
2005-09-18 Hjärtesorg...  
   
Vi är så jätteglada att våran soulmate Bella har fått ett eget hem och en egen matte (som hon inte delar med så många andra), men som vanligt känns det grymt tomt. Bella (som snart ska få ett riktigt namn) var jätteduktig vid leverans, sprang runt och kikade på allt fint som nya matte förberett: egen igloo-grotta, två pälsmöss, superfint klätterträd (!), pingisboll...Hon var mycket upptagen, men jag tvingade till mig en avskedspuss och kram i alla fall... Lycka till Emma, vi vet att du tar hand om vår busunge! :-)

Så nu när hjärnan bakom mycket bus har flyttat är det lugna gatan hemma. För tillfället i alla fall, medan mammorna återhämtar sig, sen räknar vi med att det blir full fart igen.

Och Bellas (ena) mamma Tintin har, efter att ha blivit mamma två gånger (till åtta ungar), blivit en go kastrat. Hon var väldigt missnöjd med kragen såklart, och vi förstod varför hon var så himla mycket mer missnöjd med den än vad andra katter varit när vi såg hur hunden Milou tog tag i den och drog med sig Tintin. Stackars Tinnen hade ju inte många kilo att sätta emot... När vi fick Milou att sluta med det, fick vi såklart nya problem: Tintin ålade sig ur kragen på väldigt, väldigt kort tid. Siameser kan ibland vara lite för smarta för sitt eget bästa antar jag, Tinnen ålade sig med bakbenen före ner mellan sängen och väggen och kragen fastnade och sen var resten en enkel match, bara att ta i lite så var man av med den förhatliga kragen. Tio dagar kan gå väääldigt långsamt när man kämpar med att hålla jämna steg med allt vad siameserna hittar på...  
   
   
2005-09-04 Härliga sommarhälsningar och sommarbilder
   

Foto: Eeva Widström

Foto: Eeva Widström
Vi fick härligt somriga fotohälsningar från vårt östra grannland på Storpaddan i vår senaste kullen, en tjej som numera är mer känd som Nella. Hon släpptes ut på sommarbete nu och då, berättar matte, och vi gissar att hon på äkta padda-manér styrde och ställde och såg till att bärplockningen gick rätt till. Som vi saknar sommaren. Redan. Och vi saknar busfröet Nella ännu mer...
   

Foto: Jenny Hjelm
Vi fick ett ovanligt och riktigt häftigt foto på två brunmaskade tjejer! Husse och matte hävdar att det är taget på katterna på vanligt sätt - själv undrar jag om de inte kommit på ett sätt att fota siameser där de befann sig en halv sekund innan man tryckte av kameran. En sån kamera vill jag ha!

Tyra och Tindra, Nennes barnbarn, visar i alla fall upp en sida som inte är helt känd hos siameser: den spöklika sidan. Jag menar, man behöver normalt aldrig undra var man har sina siameser, låter de inte själva så låter i alla fall det de håller på med...

   
2005-08-26 En riktig liten pratkvarn:  
Bella-Bus, Soulmate, Snack-fia, Bebbabus, Babbel-maja... kärt barn har många namn och minst ännu ett kommer hon nog att få när hon så småningom flyttar till sina nya matte. Här till höger snackar hon med kameran, eller möjligen med mig bakom kameran (jag frågade hur hon mådde och fick en lång redogörelse om den saken och ett okej foto på köpet!)
   
2005-08-10 Med ett sting av sorg i hjärtat, men mycket glädje...
 
Hebbebebbe (som ska få ett riktigt namn så fort matte lärt känna honom bättre och kan hitta på ett passande namn) har flyttat! Stor sorg såklart, ingen annan av våra katter kommer springande till dörren så fort som han gjorde, ingen annan spinner lika högt som han gjorde och ingen annan ÄR ju Hebbe... Men också glädje såklart, vi är så glada att han fått en ny, alldeles egen (mindre) flock, med en kattkompis som - som det verkar - vakar över honom varje sekund. Eller som matte berättar "ZsaZsa vågar inte lämna honom ur sikte, tror väl att han ska försvinna om hon blundar en sekund". Varmt lycka till - inte för att ni behöver det, vid leverans såg vi hur välkommen han var :-) Orientalkompisen kurrade välkommen till honom, inget morr, inget fräs, inget tjafs alls!
   
2005-07-24 Finbesök!!
   
Stiliga Athos (S*SeeSoo Athos, JW) på besök i Stockholm. Vi är helt hänförda av denna kille. Han är snygg, så snygg, så oerhört trevlig och STOR, rena muskelpaketet. Fotona gör honom inte rättvisa - inte dessa amatörmässiga foton i alla fall. Vi är förstummade, förtrollade, förälskade.

 

                                                                                                        Läs mer >>>